2.1 Συνεδρία διδασκαλίας

Στόχοι

  • Παροχή στους συμμετέχοντες γνώσεων σχετικά με τον τρόπο αναζήτησης εφαρμογών υγείας και εύρεσης αυτού που αναζητούν.
  • Παροχή κριτηρίων στους συμμετέχοντες για την επιλογή αξιόπιστων εφαρμογών υγείας, ειδικά επειδή τα δεδομένα υγείας είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα δεδομένα.

  • Καθώς ο ψηφιακός γραμματισμός θα ποικίλλει ευρέως εντός της ποικιλόμορφης κοινότητας των μεταναστών, αυτή η ενότητα στοχεύει στην παροχή γενικών πληροφοριών και δεξιοτήτων σε αυτόν τον τομέα που μπορούν να είναι χρήσιμες σε όλους, συμπεριλαμβανομένων των μεταναστών, έτσι ώστε όλοι να είναι εξίσου εξοπλισμένοι.

Δεξιότητες

  • Οι εκπαιδευόμενοι θα μπορούν να αναζητούν εφαρμογές υγείας, οι οποίες είναι πιο σχετικές με αυτούς.

  • Οι εκπαιδευόμενοι θα μπορούν να επιλέγουν αξιόπιστες και σχετικές εφαρμογές υγείας.

Διάρκεια: 4 ώρες

Περιεχόμενο εκπαίδευσης για την 2.1

ETA 2.1 Συνεδρία διδασκαλίας (online)
ETA 2.1 Συνεδρία διδασκαλίας (pdf)

2.1.1. Εισαγωγή & Παρουσίαση

Διάρκεια: 15 λεπτά

Ο εκπαιδευτής θα παρουσιάσει στους εκπαιδευόμενους το σχέδιο και την οργάνωση του εκπαιδευτικού προγράμματος.

Οι εκπαιδευόμενοι θα συστηθούν και θα περιγράψουν τα κύρια χαρακτηριστικά τους, συμπεριλαμβανομένου του επιπέδου βασικών ψηφιακών δεξιοτήτων.

Πόροι: 

  • ETA - 2 Συνεδρία διδασκαλίας (2.1), Ενότητα 2.1.1 

2.1.2. Εισαγωγή στη συνεδρία "Πώς να αναζητήσετε και να επιλέξετε εφαρμογές υγείας"

Διάρκεια: 15 λεπτά

Ο εκπαιδευτής ξεκινά με ένα περίγραμμα σχετικά με τη σημερινή συνεδρία και παρουσιάζει στους εκπαιδευόμενους γιατί υπάρχουν ορισμένα κριτήρια για την αναζήτηση και την επιλογή εφαρμογών υγείας και δώσει.

Πόροι

2.1.3 Αναζήτηση εφαρμογών υγείας

Διάρκεια: 1 ώρα, 30 λεπτά

Ο εκπαιδευτής ξεκινά ρωτώντας τους εκπαιδευόμενους ποιος χρησιμοποιεί ήδη εφαρμογές υγείας και ποιες εφαρμογές υγείας χρησιμοποιούνται.

Μετά από αυτό, θα συλλεχθούν οι κύριοι τομείς υγείας για τους οποίους υπάρχει ενδιαφέρουν. Για τον σκοπό αυτό, ο εκπαιδευτής ρωτά τους συμμετέχοντες και συλλέγει τα αποτελέσματα.  Επίσης, ο εκπαιδευτής δίνει μερικά παραδείγματα εφαρμογών υγείας.

Στο επόμενο βήμα, θα συζητηθεί πού και πώς να αναζητούν εφαρμογές υγείας. Οι κοινές πηγές για την αναζήτηση εφαρμογών υγείας θα εμφανίζονται από τον εκπαιδευτή και επίσης θα δοθούν ορισμένες οδηγίες σχετικά με τον τρόπο δημιουργίας συμβολοσειρών αναζήτησης.

Δραστηριότητα: Οι εφαρμογές υγείας στις προηγουμένως προσδιορισμένες περιοχές ενδιαφέροντος υγείας θα πρέπει να αναζητούνται από κάθε άτομο.

Πόροι:

  • ETA - 2 Συνεδρία διδασκαλίας (2.1), Ενότητα 2.1.3

Διάλειμμα - 30 λεπτά

2.1.4. Επιλογή εφαρμογών υγείας

Διάρκεια: 1 ώρα, 30 λεπτά

Ο εκπαιδευτής θα ρωτήσει τους συμμετέχοντες εάν έχουν ιδέες για τα κριτήρια που είναι σημαντικά για την επιλογή εφαρμογών υγείας. Τα κριτήρια αυτά θα πρέπει να συγκεντρώνονται σε κατάλογο/λίστα. Εάν οι εκπαιδευόμενοι δεν έχουν κάποια ιδέα, μπορεί να εμφανιστεί μια προετοιμασμένη λίστα ελέγχου και ο εκπαιδευτής εξηγεί τα διάφορα κριτήρια.

Δραστηριότητα (Ομαδική εργασία (3-5 μαθητές)): Στο επόμενο βήμα, εμφανίζονται παραδείγματα διαφορετικών εφαρμογών υγείας. Αυτές οι εφαρμογές έχουν διαφορετικά επίπεδα αξιοπιστίας.  Κάθε ομάδα θα πρέπει να συζητήσει ποιες εφαρμογές υγείας θα επιλέξει, σε σχέση με τη λίστα ελέγχου που αναπτύχθηκε προηγουμένως. Τα αποτελέσματα συζητούνται στην ολομέλεια.

Μετά από αυτή την ομαδική δραστηριότητα, κάθε άτομο θα πρέπει να ελέγχει τις εφαρμογές υγείας που έχει βρει κατά την αναζήτηση εφαρμογών υγείας στη δραστηριότητα 1, λαμβάνοντας υπόψη τα κριτήρια στη λίστα ελέγχου.

Πόροι: 

  • ETA - 2 Συνεδρία διδασκαλίας (2.1), Ενότητα 2.1.4

2.1.5. Κλείσιμο

Διάρκεια: 15 λεπτά

Ο εκπαιδευτής θα συνοψίσει το περιεχόμενο της εκπαιδευτικής συνεδρίας, θα καταλήξει σε ένα συμπέρασμα και θα εξηγήσει τα ακόλουθα στάδια.

Πόροι:

  • ETA - 2 Συνεδρία διδασκαλίας (2.1), Ενότητα 2.1.5